| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 25.2.2009, 17:04 Temat postu: |
|
|
To samo mówił M. Klose. Nie chce być Polakiem, czy Niemcem. Chce być Europejczykiem.
Koniec. _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 25.2.2009, 20:19 Temat postu: |
|
|
Dodam tylko, że nie chodzi mi o kosmopolityzm. Raczej o to, że nie tylko ja jako obywatelka mam jakieś obowiązki wobec mojego kraju - kraj ma także obowiązki wobec mnie. Na przykład takie, by nie krzywdzić tych, które są mi drogie. By w ogóle nikogo nie krzywdzić. _________________ Władze PKP, czyli spółki matki, zapowiadają, że podobne spory kiedyś znikną. Ma temu służyć powołanie następnej spółki kolejowej o nazwie Dworzec Polski. Ta będzie odpowiadać i za kasy, i za perony, i za zapowiedzi, i za wyświetlacze.
Komentarz w sieci: Niedługo powołają spółkę PKP Śruby I Podkłady Kolejowe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 28.2.2009, 18:54 Temat postu: |
|
|
Dwa urocze teksty wyłowione z drużynówki:
Można powiedzieć, że trzeba powiedzieć... - wiem, czepiam się, bo zapewne komentator chciał raczej powiedzieć "Można powiedzieć... [nie,] trzeba powiedzieć!". Ale zabrzmiało właśnie tak.
(Olli) Trudno nawet ten skok zmierzyć... - ja rozumiem, gdyby Olli skoczył 10 m, ale prawie 110 to nie jest aż taki problem (pomijając oczywiście problem dla drużyny). Złośliwe pytanie: a ile Pan by skoczył?  _________________ Władze PKP, czyli spółki matki, zapowiadają, że podobne spory kiedyś znikną. Ma temu służyć powołanie następnej spółki kolejowej o nazwie Dworzec Polski. Ta będzie odpowiadać i za kasy, i za perony, i za zapowiedzi, i za wyświetlacze.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
Wysłany: 22.3.2009, 18:59 Temat postu: |
|
|
| Bardzo mi się podobało określenie Włodka w stosunku do Vassilieva - "Syberyjski Niedźwiedź" :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 23.3.2009, 13:24 Temat postu: |
|
|
| Andre napisał: | | Bardzo mi się podobało określenie Włodka w stosunku do Vassilieva - "Syberyjski Niedźwiedź" :] |
Dobrze, że nie tygrys... Skojarzyło mi się z "Twoim" tygrysem ze statusu. Ale "Twój" tygrys na pewno nie jest syberyjski - tygrysy syberyjskie prawie nie mają prążków na przednich łapach i mają dużo więcej białego futra - na brzuchu, wewnętrznej stronie łap, na pyszczku... (W ogóle każdy tygrys ma trochę białego futra, ale tego już osoba robiąca ten emblemat nie uwzględniła...) _________________ Władze PKP, czyli spółki matki, zapowiadają, że podobne spory kiedyś znikną. Ma temu służyć powołanie następnej spółki kolejowej o nazwie Dworzec Polski. Ta będzie odpowiadać i za kasy, i za perony, i za zapowiedzi, i za wyświetlacze.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justynka Moderator

Dołączył: 31 Gru 2002 Posty: 4521 Skąd: Lubin / WrocLove / Sapporo ^^
|
Wysłany: 24.3.2009, 00:56 Temat postu: |
|
|
syberyjski z Ufy, no ale dobra ^^ _________________ ski-russia.net & NoriakiKasai.com
AJannoza mimo wszystko
Z tą ilością obrazków to jednak przegięcie, pani moderator. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre Tygrys na forum

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emu Administrator

|
Wysłany: 3.3.2010, 01:32 Temat postu: |
|
|
Jeszcze więcej Zimocha
Nie miałam wcześniej okazji tego słuchać, ale kiedy przeczytałam, wprost mnie zatkało. Pierwsza myśl: to nie może być autentyk, przecież to jakaś parodia...
"Dawno" temu, tj. w 1923 r., pierwszą transmisję ze skoków (MP) dla Polskiego Radia prowadziła kobieta, Ada Arctówna. Oczywiście jak to wyczytałam, bardzo się uradowałam i swego czasu nazwałam ją "niedoścignioną przodkinią Dziupli i Szarana". Tak naprawdę nie wiemy, jak dokładnie jej to szło. Ale w moim odczuciu komentować przyzwoicie i komentować źle nie jest specjalnie trudno. Za to żeby wyczyniać coś takiego jak Zimoch - do tego trzeba już pewnej iskry Bożej.
Jeszcze swoją drogą: czy ktoś pamięta, czyj był tekst "Jego kombinezon jest koloru mojej łyżeczki do herbaty" (oczywiście z zamierzchłych czasów srebrnych kombinezonów, które zresztą moim zdaniem były bardzo ładne)? Czy przypadkiem nie Zimocha? Jakiś taki podobny styl... _________________ Władze PKP, czyli spółki matki, zapowiadają, że podobne spory kiedyś znikną. Ma temu służyć powołanie następnej spółki kolejowej o nazwie Dworzec Polski. Ta będzie odpowiadać i za kasy, i za perony, i za zapowiedzi, i za wyświetlacze.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nadine Moderator

|
Wysłany: 6.3.2010, 17:35 Temat postu: |
|
|
"Mam nadzieję, że ten medal otworzy puszkę Pandory". A. Małysz. _________________ Od czasu do czasu jestem. Nawet jak nie piszę, tylko czytam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koleszkowiec Soba Diabełek forum

|
Wysłany: 7.3.2010, 17:20 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj nie mogłem wytrzymać tego cepa Szczęsnego. Jest dla mnie tak słaby, że aż mi go szkoda... _________________
BENNY BENASSI - HYPNOTICA
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamil_1911 Roztańczony ogórek

|
Wysłany: 7.3.2010, 19:43 Temat postu: |
|
|
| Koleszkowiec Soba napisał: | | Dzisiaj nie mogłem wytrzymać tego cepa Szczęsnego. Jest dla mnie tak słaby, że aż mi go szkoda... | Dokładnie...
Za to na Eurosporcie był Chruścicki, który wcale nie jest lepszy od Szczęsnego  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julka Tygrys na forum

|
Wysłany: 8.3.2010, 21:22 Temat postu: |
|
|
| Koleszkowiec Soba napisał: | | Dzisiaj nie mogłem wytrzymać tego cepa Szczęsnego. Jest dla mnie tak słaby, że aż mi go szkoda... |
Słaby to i tak miłe określenie ...
Ale nie mogę słuchać skoków na Eurosporcie, bo dla mnie jest jeszcze gorzej. Dobrze, że IO komentował Szaranowicz ... _________________ \ i /
>> Nigdy nie można stchórzyć, gdy widzi się już granicę własnych marzeń << |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 9.3.2010, 09:21 Temat postu: |
|
|
Miłe, za to jak oglądam i słyszę co on pie***li to już tak miło nie mówię ;P _________________
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quavering Tones Demon na forum

|
Wysłany: 9.3.2010, 09:35 Temat postu: |
|
|
Dla mnie Szaranowicz jest lepszy od Szczęsnego tylko wtedy, kiedy w miarę obserwuje to, co się dzieje na skoczni, nie myli się nazywając zawodników i angażuje emocjonalnie w najlepsze skoki, czyli jakieś 3% jego komentarzy - komentowanie konkursu drużynowego na IO w jego wykonaniu to już był dramat. W moim osobistym rankingu Szaranowicz zajmuje 3 miejsce od końca wyprzedzając tylko Szczęsnego i Snopka (Ci dwaj ostatni w ogóle nie nadają się do komentowania tej dyscypliny). A kiedyś dawno temu (wczesne lata 90-te) był bezapelacyjnie pierwszy...
Innym problemem jest zgraja pajaców włóczących się pod skocznią i zadających skoczkom bardzo inteligentne pytania, tam już naprawdę trudno znaleźć dziennikarza, który prezentowałby przynajmniej minimum przyzwoitości.
I na końcu angażowanie Tajnera do komentowania też nie zawsze się opłaca - ciekawe komu się podobały jego sztuczne wybuchy radości pod drugim skoku Małysza na dużej skoczni w Whistler. _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 10.3.2010, 22:41 Temat postu: |
|
|
| Quavering Tones napisał: | | W moim osobistym rankingu Szaranowicz zajmuje 3 miejsce od końca wyprzedzając tylko Szczęsnego i Snopka (Ci dwaj ostatni w ogóle nie nadają się do komentowania tej dyscypliny). | Oj, tutaj się zdecydowanie nie zgodzę.
Snopek nie dysponuje może zbyt pięknym głosem, ale w porównaniu do Szczęsnego bardzo przyjemnie się go słucha, pomimo iż jego komentarz jest dość schematyczny nie jest tak wkurzająco powtarzający się jak u komentatora ostatnich konkursów Pucharu Świata. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiderman Moderator

|
Wysłany: 11.3.2010, 00:17 Temat postu: |
|
|
Snopek ma jakąś wiedzę na temat skoków i to widać podczas transmisji, które komentuje, czego nie widać w wypowiedziach innych komentatorów. Podchodzi do sprawy profesjonalnie i pod tym względem bije na głowę całą resztę. Natomiast nie ma siły przebicia i jego wypowiedzi są schematyczne. Na pewno jednak jest lepszy od Szczęsnego.
Szaranowiczowi przypadają już tylko najważniejsze imprezy, także może pojawi się w Planicy, na co liczę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 11.3.2010, 08:42 Temat postu: |
|
|
| spiderman napisał: | Snopek ma jakąś wiedzę na temat skoków i to widać podczas transmisji, które komentuje, czego nie widać w wypowiedziach innych komentatorów. Podchodzi do sprawy profesjonalnie i pod tym względem bije na głowę całą resztę. Natomiast nie ma siły przebicia i jego wypowiedzi są schematyczne. Na pewno jednak jest lepszy od Szczęsnego.
Szaranowiczowi przypadają już tylko najważniejsze imprezy, także może pojawi się w Planicy, na co liczę. | Za to Szczęsny także często podpiera się różnymi statystykami .
A co do schematyczności Snopka, to nawet on nie dorównuje w tym Szczęsnemu . Ten to wymyśli sobie jakąś myśl przed startem i będzie ją kilkakrotnie powtarzał przez cały konkurs . Jego komentarz jest tak schematyczny jak w Pro Evolution Soccer . |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12.3.2010, 12:20 Temat postu: |
|
|
To już chyba nie w wersji 2009    _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 12.3.2010, 17:39 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czemu ale u Szczęsnego wkurza mnie nawet to jak mówi z germańskie nazwiska z niemieckim akcentem. Meśler np.
Albo jak próbuje mówić jakimś "zadziornym" głosem. To jest żałość nad żałościami. Dzisiaj pewnie też będzie. Oglądam na Eurosporcie. _________________
LEĆ ADAM! LEĆ!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 13.3.2010, 19:47 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj Chruścicki przebił samego siebie i Szaranowicza z tego sezonu razem wziętych. Przy skoku Schlierenzauera upierał się, że to Morgenstern, a potem zamiast się poprawić, powiedział "nie, Schlierenzauer i Ammann jednak nie będą dzisiaj skakać". _________________ Move Your Body  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|